
Knispert van plezier
Wat is een Koningin der Badsteden zonder haar koning? Dé handgepelde garnaal hoort nu eenmaal thuis in een knapperige kroket zoals het strand van Oostende bij onze Noordzee.
Diezelfde zee waaruit lokale vissers verse Oostendse gernoazen halen. Probeer zelf een topbrasserie uit of laat je verleiden tot een bezoek aan een visserscafé: nergens proef je betere garnaalkroketten dan bij ons. Als dé Stad aan Zee wil Oostende een levendig trefpunt zijn voor verborgen parels, topproducten en al wie graag zijn tanden zet in het lekkere leven.
Boek: De Garnaalkroket
Duik mee in de ‘garnaalkrokettencultuur’ die zich gedurende tientallen jaren in de stad ontwikkelde. Want niet alleen de topchefs maar ook heel wat hobbykoks en grootmoeders hanteren hun eigen manier om het lekkerste uit de Noordzee in een krokant jasje te steken, vaak al generaties lang. Iedereen maakt garnaalkroketten en iedereen heeft er een verhaal bij! Hoe makkelijk en snel deze lekkernij op ons bord verorbenen, zo ambitieus en complex is het om ze te maken.

KREVET: EEN HOPPIGE ZET BIJ JE GARNAALKROKET
Geen betere compagnon de route dan een biertje bij kraakverse Oostendse garnaalkroketten.
De Oostendse stadsbrouwerij ’t Koelschip ontwikkelde samen met topchef Kobe Desramaults een passend en rasecht Oostends bier. KREVET is een witbier op basis van wildgeplukte lokale kruiden en frisse citrustoetsen. Puur natuur, want KREVET is ambachtelijk gebrouwen met natuurlijke ingrediënten, zonder toevoeging van smaak- of kleurstoffen. Dankzij een alcoholpercentage van 5% is KREVET de ideale dorstlesser voor elke levensgenieter au bord du mer.
Verkrijgbaar in de deelnemende restaurants.

Krokant
De perfecte garnaalkroket heeft een delicate, goudbruine korst en kraakt net zoals hij smaakt.
Kruidig
Het geheim zit vanbinnen! Een smeuïge vulling boordevol verse grijze garnalen opgekruid naar eigen smaak.
Verse grijze garnalen
Het allerbelangrijkste ingrediënt van een garnaalkroket: grijze garnalen, bootvers aangeleverd door lokale vissers en ambachtelijk gepeld door onze garnalenpellers.
Met liefde gemaakt
Een kroket is vakmanschap, toewijding en liefde gecombineerd in elke hap.
Restaurants
De lekkerste Oostendse garnaalkroketten vind je hier!
Tips en recepten
Smul van onze artikels boordevol leuke tips en de beste recepten voor de lekkerste garnaalkroketten volgens enkele bekende chefs