Dranksuggesties

Wat zullen we drinken? 

Met het juiste drankje in de hand til je de smaakbeleving van een garnaalkroket naar een hoger niveau. Al is dat geen kinderspel. Door hun volle lichtezoete smaak zijn garnalen complexe ingrediënten om pairen; daarom vragen ze om een dranksuggestie met veel pit.

Mousserend

Een glas champagne of een lokale bubbel kan wonderen verrichten tijdens het aperitief.

Wijnen

Bij een zomerse garnaalkroket hoort een frisse wijn. Met witte druiven als chardonnay, pinot blanc, sauvignon blanc of silvaner maak je alvast een goeie keuze. Sappig gekoeld rood behoort eveneens tot de opties. Houd het vooral licht met een jonge gamay of pinot noir. Een minerale rosé is echter ook een favoriet: kies in dat geval voor een strakke wijn zonder al te veel fruittoetsen. Wil je echt verrassend uit de hoek komen? Combineer een romige garnaalkroket met een droge manzanilla sherry (op basis van witte wijn). Het zilte karakter van de garnalen matcht wonderwel met de pittige sherry. 

Bieren

Met een frisse pint of een blond bier speel je een thuismatch. Mag het iets meer zijn? Het friszurige palet van een gerijpte Rodenbach is behalve een klassieke keuze ook steeds een geslaagde keuze bij een garnaalkroket. 

Tip: proef ons eigen bier 'KREVET' in de deelnemende restaurants. Dat is een gloednieuw witbier met citrustoetsen, gebrouwen door Stadsbrouwerij 't Koelschip Oostende in samenwerking met culinair curator Kobe Desramaults. Speciaal ontwikkeld om te pairen met de Oostendse garnaalkroket!

KREVET

Non-alcoholisch

Een glas melk laten we liever voor onze Noorderburen staan. Wat betreft groentesappen kan bijvoorbeeld een (glas of shot) geclarifieerd tomatensap voldoende tegenwicht bieden, zonder de garnalen te overheersen. Cocktailliefhebbers kunnen eventueel ziltige toetsen infuseren in het tomatensap om de zilt-vlezige pairing nog wat extra kracht bij te zetten. 

Smakelijk!